Sony laat ‘per ongeluk’ nieuwe Xperia zien

Soms plaatsen bedrijven een foto kortstondig online. Daarna wordt de foto weer offline gehaald en gaat de geruchtenmachine aan het werk. Sony heeft nu mogelijk hetzelfde gedaan met een foto van een smartphone, mogelijk een Xperia.

Als je naar de Sony Xperia Z3 kijkt dan vallen een aantal dingen op: het Sony-logo in het miden bovenaan met daar naast een front-camera, onderaan geen fysieke home-knop en aan de zijkant knopjes voor het volume, de camera en aan/uit en klepjes. Als je er een foto bij wilt zien moet je even hier klikken en daarna naar de onderstaande foto kijken.

Sony-China-XperiaAls je naar de bovenstaande foto kijkt dan zie je een Sony Xperia maar een aantal zaken zijn toch ook wat anders. Onderaan zit een klein knopje (of een LED-lichtje?), er staat nergens Sony op de telefoon en de speakergrill lijkt tussen de voorkant en zijkant te zitten, op de hoek. De zijkant oogt wel heel erg als een Xperia.

De foto was door Sony China op de website Weibo geplaatst maar werd kort daarna weer offline gehaald. Er stond een tekst bij en dit is de Engelse vertaling: “since you look for a road, why should I go to find out how long?” Nu is de vertaling hoogstwaarschijnlijk een beetje scheef want er is totaal niks zinnigs uit te halen. Het kan ook een metafoor zijn, maar als dat het geval is dan weten wij niet waar het een metafoor voor zou moeten zijn.

Feit blijft dat Sony de foto geplaatst heeft en waar rook is is vuur. Zo plaatste Sony een foto van de Xperia Z4 Tablet kort voor de aankondiging. Ook die foto werd kort na het plaatsen offline gehaald. Betekent de foto die door Sony China geplaatst is dat we binnenkort de aankondiging van een Xperia-smartphone kunnen verwachten? Misschien de Sony Xperia Z4? Of is er iets anders aan de hand?

Sony Xperia is geen Sony Xperia

Oké, dus Sony plaatst een foto van een vermoedelijk prototype online en hoewel er een aantal zaken duidelijk ‘Sony’ schreeuwen zijn er ook een aantal zaken die niet helemaal lijken te kloppen. De reden daarvoor: het plaatje is afkomstig van de website Concept Phones en het is niet eens een Xperia. Het plaatje is een concept van de Meizu MX6, een telefoon die nog niet bestaat en het plaatje is gemaakt door een normaal persoon, niet door Meizu zelf.

Meizu-MX6Wat wij ons dan af vragen: waarom zou Sony China een plaatje van een ander merk van Concept Phones af halen om vervolgens te posten op hun eigen pagina zonder duidelijke link naar de bron? Het enige dat wij kunnen bedenken is dat de Facebook-pagina’s van Sony China en Meizu (ook Chinees) door dezelfde personen beheerd worden en dat er daar wat fout was gegaan. Of is er tóch een aankondiging van een Xperia-smartphone onderweg? Het is sowieso een vreemd verhaal.

Bron: PhoneArena


Tags: , , , , ,