James Bond wil geen Sony-smartphone gebruiken

In het verleden heeft Sony Mobile wel eens meegewerkt aan de promotie van James Bond, dat sinds Casino Royale uitgegeven wordt door Sony Pictures. In de nieuwste film, SPECTRE, zou James Bond echter geen Sony-smartphone willen gebruiken.

James-Bond-Samsung-SonyEr zijn documenten uitgelekt waaruit blijkt dat er wat problemen waren bij de onderhandelingen tussen Columbia Pictures (onderdeel van Sony Pictures) en Sony Mobile. Sony Mobile was bereid 5 miljoen dollar te betalen voor het gebruik van de Sony Xperia Z4 in SPECTRE en daarbovenop zouden ze ook nog eens 18 miljoen dollar betalen voor marketingsdoeleinden. Uit de gelekte documenten blijkt echter dat Samsung bereid was 5 miljoen dollar te betalen voor het gebruik van een smartphone, met daarbij maar liefst 50 miljoen dollar voor de marketing, wat flink wat meer is dan wat Sony bereid was te betalen.

Ook zouden Daniel Craig (die James Bond speelt) en regisseur Sam Mendes de Sony-smartphones niet cool genoeg vinden en aangezien James Bond alleen het beste gebruikt is een smartphone van Sony een no go. “Buiten de geld-factor is er, zoals je misschien weet, ook de creatieve factor en Sam en Daniel vinden de Sony-telefoon niet gaaf voor de film (de gedachte is dat James Bond alleen het beste gebruikt en in hun gedacht is de Sony-telefoon niet het beste)“, aldus Andrew Gumpert, President of Worldwide Business Affairs and Operations van Columbia Pictures in de gelekte mail.

De gelekte mail stamt alweer uit eind 2014 en is buitgemaakt tijdens de Sony-hack en het is niet duidelijk of er uiteindelijk toch voor Sony gekozen is of dat Samsung als winnaar uit de bus komt. Mocht er voor Samsung gekozen worden, dan is de kans groot dat James Bond in SPECTRE met de Samsung Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge rond loopt. Voor Sony Mobile moet het overigens wel erg pijnlijk zijn mocht Sony Pictures voor een telefoon van de concurrent kiezen.

Bron: Business Insider


Tags: , , , , ,