Nokia zegt nogmaals niet te werken aan smartphones

Gaat Nokia nou wel of niet terugkeren op de smartphonemarkt? Het ene moment zeggen bronnen wel maar Nokia ontkent vervolgens weer, nu ook weer. Volgens Nokia zijn er geen plannen voor een herintrede, maar op Facebook is gezegd dat ze er wél aan werken.

NokiaBronnen zeggen dat er nieuwe smartphones van Nokia aan komen in 2016. Nokia ontkent vervolgens te werken aan nieuwe smartphones, maar op Facebook wordt op de vraag wanneer Nokia terugkeert geantwoord dat ze eraan werken. Volg jij het nog? We beginnen even bij het begin. Vorige week verscheen het gerucht dat Nokia zou werken aan een terugkeer op de smartphonemarkt in 2016. Het gerucht was afkomstig van twee bronnen en het is informatie die al eerder naar buiten is gekomen. Tevens heeft Nokia al een eigen tablet uitgebracht die draait op Android waardoor de stap naar smartphones niet heel groot is.

Nokia heeft het gerucht van vorige week inmiddels afgeschoten. Normaal reageren bedrijven niet op geruchten maar Nokia heeft dat deze keer wel gedaan. “Nokia heeft de recente berichten gezien waarin geclaimd wordt dat het bedrijf de intentie gecommuniceerd heeft dat er telefoons geproduceerd zouden gaan in een fabriek in China. Deze berichten zijn fout en bevatten reacties die geplaatst zijn bij een Nokia Networks-medewerker terwijl die daar niet bij horen. Nokia herhaalt dat er momenteel geen plannen zijn telefoons te produceren“, aldus Nokia in een reactie.

De reactie van Nokia is vrij duidelijk en ook weer een herhaling van wat er eerder gesteld is. Wij hoeven geen Nokia-smartphone te verwachten, er wordt niet aan gewerkt, het staat niet in de planning, vergeet het, geloof de geruchten niet. Duidelijk taal vanuit Finland!

Oeps, foutje!

Nokia-social-mediaEn dan gebeurt het bovenstaande. Waarschijnlijk een pijnlijke fout, maar wel eentje die ietwat vreemd is. Het kan zijn dat degene die de reactie geplaatst heeft de vraag verkeerd begrepen heeft en op basis daarvan het antwoord gegeven heeft. Het probleem is alleen dat je die specifieke vraag zo lastig verkeerd kunt interpreteren.

De desbetreffende reactie is vrij snel verwijderd door Nokia en maar goed ook want die reactie staat haaks op andere reacties van Nokia.

Waar rook is, is vuur

Nokia-C1-persfotoNokia gaat in 2016 waarschijnlijk gewoon weer smartphones maken, ook al wordt het nu keihard ontkent door de fabrikant. Er zijn teveel indicaties dat Nokia op zijn minst met het idee in zijn achterhoofd zit om weer smartphones te gaan maken. Momenteel mogen ze echter niks vanwege het contract dat ze met Microsoft hebben. Het kan goed zijn dat er in datzelfde contract staat dat ze niks los mogen laten over plannen die ze hebben wat betreft de toekomst.

Het feit dat Nokia al een Android-tablet heeft uitgebracht onder hun eigen naam doet sterk vermoeden dat ze sowieso bezig zijn met plannen wat hardware betreft. Ook hebben ze al een eigen skin voor Android en diverse apps werken ook al op Android. De stap naar een smartphone is dan ook ongelooflijk klein.

Bron: Pocketnow (1 & 2)


Tags: , , , ,