Samsung wereldwijd weer grootste smartphoneverkoper

Apple haalde eind 2014 Samsung in als de grootste smartphoneverkoper maar Samsung heeft die titel nu weer teruggepakt in het eerste kwartaal van 2015. Ondanks dat Samsung de grootste is is er wel minder winst geboekt.

SamsungDat Samsung en Apple de grootste zijn in de smartphonemarkt zal geen verrassing zijn en de twee fabrikanten hebben praktisch heel de markt in hun greep. Samsung was lange tijd de grootste smartphoneverkoper maar Apple haalde de Zuid-Koreaanse fabrikant vorig jaar in. Samsung heeft de titel nu weer terug.

Samsung verkocht in het eerste kwartaal van 2015 zo’n 83 miljoen smartphone terwijl Apple er maar 61 miljoen wist te verkopen. Op de derde plaats staat Lenovo-Motorola met zo’n 19 miljoen verkochte smartphones en op de vierde plaats staat Huawei met iets meer dan 17 miljoen verkochte smartphones. Samsung en Apple staan dus nog altijd eenzaam aan de top en laten de concurrentie ver achter zich. Bij Lenovo-Motorola en Huawei is overigens geen stijgende lijn te zien dus Samsung en Apple zullen nog wel even aan de top staan.

Bron: Nu.nl