Tele2 activeert al zijn 4G-masten in Nederland

Tele2 heeft bekendgemaakt dat het al zijn 4G-masten ingeschakeld heeft. De provider heeft dit besloten te doen na feedback te hebben ontvangen van een aantal klanten die al gebruik kunnen maken van 4G van Tele2.

Tele2 is momenteel druk bezig met de uitrol van 4G en een aantal klanten kunnen al gebruikmaken van het snellere internet. Momenteel staat er in veel gebieden nog maar één mast en soms is er weinig of geen overlap waardoor Tele2 snelheid of goede dekking niet altijd kan garanderen. Toch waren de klanten die gebruik kunnen maken van 4G al tevreden over hoe de dekking nu is, waarna Tele2 besloten heeft alle masten te activeren. “Klanten die al toegang hebben tot 4g zeiden dat het eigenlijk prima was. Daarom hebben we besloten om alle antennes met 4g aan te zetten“, aldus Jan-Willem te Gussinklo van Tele2.

Tele2-4G-dekkingVoorheen had Tele2 alleen 4G-dekking in een gedeelte van de Randstad, maar nu dekt het 4G-netwerk 70 procent van de Nederlandse bevolking. Daarmee biedt Tele2 nog minder dekking dan T-Mobile, KPN en Vodafone maar ze zijn op de goede weg. Momenteel is de provider bezig met het overzetten van bestaande klanten zodat ze gebruik kunnen maken van 4G internet. Alle updates over het 4G netwerk van Tele2 kun je terugvinden op de 4G pagina van Tele2.


Tags: , , , , ,