Nokia verstuurt data met een snelheid van 3,78Gbit/s

Nokia heeft samen met de Koreaanse provider SK Telecom een aantal tests uitgevoerd met een lte-verbinding waarbij snelheden behaald zijn van 3,78Gbit/s. Als je dacht dat 4G al snel was: de snelheid van 3,78Gbit/s is ongeveer tien keer zo snel.

Nokia en SK Telecom behalen enorm hoge snelheid op lte-netwerk

Om de ongelooflijk hoge snelheid te behalen werden tien lte-kanalen gebundeld voor een totale bandbreedte van 200MHz. Natuurlijk zeggen technische termen niet heel veel maar uiteindelijk werd een pieksnelheid van 3,78Gbit/s behaald. Maar hoe snel is dat dan precies?

– In 0,006 seconden een MP3’tje van 3MB versturen.
– In 11 seconden een bestand van meer dan 5GB versturen.
– 236 foto’s van 2MB (standaard smartphone-foto) versturen in één seconde.
– In iets meer dan 12 seconden door de grootste internetbundel van Vodafone heen.

Momenteel is het alleen mogelijk om snelheden van 3,78Gbit/s in een testopstelling en wanneer het breed beschikbaar komt weet Nokia nog niet te zeggen. De maximale snelheid van de meeste 4G-netwerken is momenteel 150Mbit/s. Sommige netwerken, die gebruikmaken van lte-advanced, halen maximaal 300Mbit/s. En zelfs al konden hogere snelheden behaald worden: er zijn nog geen telefoons die die snelheid aan kunnen. En eerlijk is eerlijk: de huidige snelheden zijn voor de meeste mensen meer dan voldoende. Wel is het zo dat, als (HD-)streaming meer gemeengoed wordt, snellere netwerken een welkome aanvulling zijn.

Bron: Telecom Lead


Tags: , , , , , , ,