Zo ziet de Apple Watch er van binnen uit

De Apple Watch is inmiddels officieel uitgebracht en zoals het met alle nieuwe gadgets gaat moet ook het horloge van Apple uit elkaar gehaald worden om te kijken wat er in zit en om te weten hoe gemakkelijk je hem kunt repareren.

iFixit-Apple-WatchDe dames en heren bij iFixit kijken bij nagenoeg ieder nieuwe high-end smartphone, tablet of gadget hoe makkelijk het uit elkaar te halen is en in hoeverre je zelf reparaties uit kunt voeren. Deze week was de smartwatch van Apple aan de beurt en wel de Sport-versie.

Het scherm van de Apple Watch Sport is niet gemakkelijk te verwijderen maar met wat geduld ben je zo klaar. Als het scherm verwijderd is kun je bij de accu. Dit is een 205mAh-accu die gemakkelijk te verwijderen is.

Apple-Watch-chip Apple-Watch-binnenkant Apple-Watch-accu

Onder de accu zit de Taptic Engine die gebruikt wordt voor haptische feedback zodat jij kunt voelen wat je doet op de Apple Watch. Onder de Taptic Engine zit de Apple S1-chipset. Deze chipset is bijna niet onbeschadigd te verwijderen. Bij het loshalen van de Apple S1 raken vast gesoldeerde verbindingen verbroken wat natuurlijk niet de bedoeling is als je het apparaatje ook weer in elkaar wilt zetten.

Bekijk hieronder het hele filmpje met daarin de teardown van de Apple Watch:

Bron: iFixit

Tags: , , , , ,