LG kondigt Windows Phone-toestel aan

Na zo’n vijf jaar afwezigheid lijkt LG weer voorzichtige stapjes te zetten in de markt van Windows Phone. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft voor Amerikaanse markt namelijk de LG Lancet aangekondigd en die draait op Windows Phone 8.1.

We beginnen er even mee met te zeggen dat de LG Lancet voor nu exclusief is voor de Amerikaanse provider Verizon en waarschijnlijk niet naar Nederland komt. Het is echter wel het vermelden waard aangezien de Lancet de eerste Windows Phone-telefoon van LG is in zo’n vijf jaar tijd. De telefoon kost zo’n 120 dollar, wat zo’n 128 euro inclusief btw is.

LG-LancetDe LG Lancet heeft een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 480×854 pixels en draait op de Snapdragon 410-processor (quad core 1,2GHz). Er is 8GB opslag aanwezig, achterop zit een 8-megapixelcamera en voor zit een 0,3-megapixelcamera. Bescheiden specificaties dus maar voor een prijs van ongeveer 120 euro mag je ook geen wonderen verwachten. Wat opmerkelijk is, is dat er eigen apps van LG op de telefoon staan zoals LG Camera en QuickMemo.

Mogelijk meer Windows Phone-telefoons van LG onderweg

De LG-apps maken deze telefoon die exclusief voor Verizon is interessanter dan je in eerste instantie zou denken. Ongeveer een maandje geleden dook deze telefoon al eens op in een gerucht, compleet met plaatje. Toen gaven we al aan dat het raar zou zijn als LG eigen apps zou ontwikkelen voor Windows Phone voor slechts één toestel. Nu blijkt dat de Lancet een goedkope telefoon is zou het nóg vreemder zijn als LG alleen voor deze telefoon apps ontwikkeld heeft.

Het kan goed zijn dat LG meerdere telefoons in de ontwikkeling heeft maar wacht tot de release van Windows 10 om ze uit te brengen. Microsoft doet momenteel hetzelfde en brengt pas een duurdere telefoon uit als Windows 10 uitgebracht is.


Tags: , , ,