Ook Skype crasht bij ontvangen bepaalde tekens

Vorige week berichtten we over Messages op iOS en dat die app vast loopt wanneer er een bepaalde reeks tekens wordt verstuurd. Nu blijkt dat ook Skype er last van heeft en het oplossen van het euvel is in dit geval wat lastiger.

Skype-logoIn Messages was het zo dat er een reeks Arabische tekens verstuurd moest worden in een heel specifieke volgorde, maar bij Skype is het net wat anders. Wanneer een gebruiker http://: verstuurt of ontvangt crasht Skype. Het verwijderen van de gespreksgeschiedenis heeft geen zin want er wordt automatisch een back-up gedownload van de servers van Skype waardoor het probleem blijft bestaan.

Het crashen komt voor bij Skype voor Windows, iOS en Android. Skype voor OSX heeft er geen last van. Op iOS en Android crast Skype trouwens alleen maar wanneer de tekens ontvangen worden, niet wanneer ze verzonden worden.

Om het probleem op te lossen moet de gebruiker die het bericht verstuurd heeft het bericht verwijderen. Zelf moet je vervolgens een oudere versie van Skype installeren en daarna kun je weer vrolijk verder gaan met Skypen. Op Windows is dit eenvoudig te doen maar op Android en iOS kun je niet zomaar een oudere versie installeren.

Skype heeft het probleem bevestigd en zegt er aan te werken.


Tags: , ,