Windows 10 krijgt speciale modus voor één hand

In de nieuwste versie van de Windows 10 bèta zit een functie waarmee een telefoon met één hand bediend kan worden. De functie is vooral bedoeld voor phablets die niet gemakkelijk met één hand bediend kunnen worden.

Windows-10-een-handSamsung deed het al met de Galaxy Note 4, Apple met de iPhone 6 Plus en Huawei met de Ascend Mate 7: een modus om de telefoon met één hand te bedienen. Microsoft gaat het ook toepassen in Windows 10 en de functie is voor het eerst te gebruiken in Windows 10 build 10136.

Smartphones hadden ooit een gemiddeld schermformaat van rond de (of zelfs minder dan) 4 inch maar inmiddels zijn er ook smartphones van 5 inch of zelfs (bijna) 6 inch. Waar een 4 inch-scherm nog prima te bedienen is met één hand is dat wel anders met een smartphone met een scherm groter dan 5 inch. In Windows 10 kan je het toetsenbord verschuiven en je kunt het actieve deel van het scherm naar beneden schuiven.


Tags: , , ,