Foto’s laten Sony-telefoon met dunne schermranden zien

Er is een handleiding online gezet van de Sony Xperia C5 Ultra, een smartphone die nog niet aangekondigd is. Nu is dat op zich niet eens zo spannend maar de afbeeldingen in de handleiding zijn dat wel. De Xperia C5 Ultra heeft namelijk hele dunne schermranden.

Xperia-C5-Ultra-manualDe Sony Xperia C5 Ultra is qua specificaties niet zo’n spannende smartphone: een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels, een MediaTek-chipset en een 13-megapixelcamera. Wat echter direct opvalt is dat het scherm bijna geen randen (bezels) aan de zijkant heeft. Ook lijkt het design iets af te wijken van wat we gewend zijn van Sony.

Eerder lekte de Franse site NowhereElse al een foto uit van de Xperia C5 Ultra. Sony zou de telefoon volgende maand willen presenteren.

Door de bezels te verkleinen kan een smartphone een groter scherm krijgen zonder dat de telefoon heel veel groter wordt. Bezels worden steeds kleiner waardoor telefoons steeds grotere schermen kunnen krijgen zonder dat de telefoons relatief gezien heel veel groter worden.

Xperia-C5-Ultra-gelekte-foto

Hoe ver zijn we gekomen qua bezels?

Als we bijvoorbeeld de eerste Samsung Galaxy S vergelijk met de Galaxy S6 dan kunnen we goed zien wat er in 5 jaar tijd veranderd is:

Galaxy-S6-vs-Galaxy-S

Links zie je de Galaxy S en daarnaast de Galaxy S6 als deze een 4 inch-scherm zou hebben. Als derde zie je de normale Galaxy S6 en daarnaast aan de rechter kant de Galaxy S als deze een 5,1 inch-scherm zou hebben. De Galaxy S zou in dat geval maar liefst zo’n 2 centimeter hoger zijn en anderhalve centimeter breder dan de Galaxy S6 is nu is en zou zelfs groter zijn dan de Samsung Galaxy Note 4.


Tags: , , ,