Gerucht: waterdichte Moto G komt op 28 juli uit

De Braziliaanse website Tecmundo meldt dat het op basis van anonieme bronnen weet dat de nieuwe en waterdichte Moto G op 28 juli uit gaat komen. Het zal voor het eerst zijn dat een Moto-smartphone waterdicht is.

De huidige Motorola Moto G stamt uit 2014 dus het is tijd voor een update en die gaat 28 juli waarschijnlijk komen. Heel veel gaat er niet veranderen en de meeste zaken zijn niet meer dan updates qua hardware. Zo wordt de Snapdragon 400 vervangen voor een Snapdragon 410. Het werkgeheugen blijft 1GB maar er komt ook een optie voor 2GB en net als bij de huidige Moto G kun je kiezen tussen 8 of 16GB opslag. De schermgrootte blijft met 5 inch ongewijzigd en ook de resolutie van 720×1280 pixels verandert niet.

Moto-G-2015Wat wel nieuw is is dat de nieuwe Moto G volgens geruchten waterdicht is. Daarmee zal de Moto G de eerste Moto-smartphone zijn die waterdicht is. Tot nu toe zijn het eigenlijk alleen Samsung en Sony die met waterdichte smartphones op de proppen zijn gekomen. Er zijn ook nog wel wat andere merken die waterdichte smartphones hebben maar die merken zijn relatief onbekend (Zopo, Cat en RugGear bijvoorbeeld).

De Moto G (2015) moet zo’n 250 euro gaan kosten wat iets duurder is dan wat de huidige Moto G momenteel kost.


Tags: , , ,