Eerste Android-apps op Windows 10 Mobile zijn een feit

Het is een paar gebruikers gelukt om op Windows 10 Mobile Android-apps te draaien. De apps zijn geïnstalleerd via een speciaal programma van Microsoft en hoefden daarvoor niet aangepast te worden.

Windows-10-logoOp Windows 10 Mobile is het mogelijk Android-apps te installeren door de telefoon aan een PC te verbinden en te doen alsof het een Android-telefoon is. Dit alles gebeurt met het programma wconnect. Vervolgens is het mogelijk om via speciale Android-software apps te installeren.

De Google Play Services werken niet waardoor bij veel apps functies ontbreken, maar onder andere Snapchat zou prima werken op Windows 10 Mobile. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ontwikkelaars hun Android- of iOS-apps snel over kunnen zetten naar Windows 10 Mobile zonder dat daar veel code voor herschreven hoeft te worden. De diensten van Google zoals kaarten worden vervangen door die van Microsoft.


Tags: , , , ,