Gerucht: Apple wordt telecomprovider

Apple zou plannen hebben om zowel in de Verenigde Staten als in Europa telecomprovider te worden. Er zou geen plan zijn zelf een telecomnetwerk aan te leggen, maar in plaats daarvan wil Apple gebruikmaken van bestaande netwerken.

Apple zwartwit logoApple zou een mvno (mobile virtual netwerk operator) willen worden, dat melden bronnen tegenover Business Insider. Officieel heeft Apple er nog niks over los gelaten, maar het gerucht komt niet helemaal uit de lucht vallen. Steve Jobs had in 2005 al plannen om Apple als provider in de markt te zetten, iets dat in 2007 nogmaals bevestigd werd in een interview. Ook heeft Apple in het verleden al geëxperimenteerd met een geïntegreerde simkaart in de iPad om het wisselen tussen providers makkelijker te maken.

In de Verenigde Staten zouden al gesprekken gevoerd zijn en ook de eerste tests zouden al plaatsgevonden hebben. Ook in Europa zouden er gesprekken gevoerd worden met diverse telecomproviders. Mocht het hele plan doorgaan dan zou het nog zo’n vijf jaar kunnen duren voordat Apple ook daadwerkelijk als telecomprovider aan de slag gaat. Momenteel zou alles nog in de onderhandelingsfase zitten en het plan kan nog afgeblazen worden.

Google, de grote concurrent van Apple, is al bezig in de telecommarkt onder de naam Project Fi. Google richt zich hierbij op databundels en maakt gebruik van WiFi en 4G. Project Fi is inmiddels in meer dan 120 landen beschikbaar, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en zelfs in Nederland.


Tags: , , , ,