Google wil telefoons van 30-45 euro met Android

Google wil dat fabrikanten Android-telefoons gaan maken die zo rond de 30-45 euro moeten gaan kosten. De telefoons zullen op Android One gaan draaien en zouden voornamelijk bedoeld zijn voor opkomende markten.

android-one1

Android One is een speciaal project van Google om kleinere fabrikanten aan boord te krijgen van Android. De fabrikanten maken de telefoon maar Google verzorgt vervolgens de updates. Met telefoons van 30 tot 45 euro hoopt Google een groter marktaandeel te kunnen behalen in bijvoorbeeld India, wat momenteel een van de grootste groeimarkten is in de smartphone-industrie.

Momenteel zijn Android One-telefoons te duur en te slecht leverbaar en dat moet volgens Google anders. Google zegt dat details van de nieuwe strategie in de komende weken bekend moet gaan worden.

Ook is Google actief bezig met het ontwikkelen van diensten waar geen snelle dataverbinding voor nodig is. Zo kunnen bijvoorbeeld Google Maps en Youtube al offline gebruikt worden. Een volgende stap voor Google zou zijn om de updates te verkleinen. Die zijn nu te groot voor mensen met een minder snelle verbinding.

 


Tags: , , ,