Samsung Galaxy J1 Ace brengt Amoled en low budget samen

Er is een nieuwe budget-smartphone van Samsung opgedoken. De Samsung Galaxy J1 Ace heeft een prijskaartje van nog geen 100 euro, maar beschikt ondanks die lage prijs wel over een Amoled-scherm.

De goedkoopste Samsung-smartphone met een Amoled-scherm is momenteel de Samsung Galaxy S3 Mini. Deze had in het begin een adviesprijs van zo’n 140 euro en kost nu nog altijd zo’n 120 euro. Met de Galaxy J1 Ace brengt Samsung echter hun goedkoopste smartphone met Amoled-scherm uit.

Galaxy-J1-Ace

De Galaxy J1 Ace zal tussen de 90 en 100 euro kosten en is sinds deze week te koop in India. Een officiële bekendmaking is er echter nog niet dus het niet bekend of deze telefoon ook naar andere delen van de wereld zal komen. De telefoon heeft een 4,3 inch-scherm met een resolutie van 480×800 pixels. Er zit een 1,3GHz dual-core processor in, een 5 megapixel-camera achterop en een 2-megapixelcamera voorop.

Weinig opslag en werkgeheugen

Het grootste nadeel zijn het werkgeheugen en de opslag: 512MB werkgeheugen en 4GB opslag. De opslag is wel uit te breiden maar 4GB is wel erg karig, ook voor de lage prijs van 100 euro. De Microsoft Lumia 435 heeft bijvoorbeeld 8GB en kost zo’n 75 euro, de Acer Liquid Z220 heeft 8GB en kost 80 euro, de Lumia 630 heeft 8GB en kost ook zo’n 80 euro, de LG Joy heeft 8GB en kost zo’n 95 euro. En dan zijn er ook nog diverse andere modellen die 8GB opslag hebben en minder dan 100 euro kosten. Met het werkgeheugen is het niet veel anders en zijn er ook tal van smartphones die minimaal 1GB hebben en minder dan 100 euro kosten.

Of en wanneer de Samsung Galaxy J1 Ace uit gaat komen in Nederland is nog niet bekend, maar mogelijk maakt Samsung dit bekend tijdens de IFA-beurs die volgende week plaats zal vinden.

 


Tags: , , ,