Samsung waarschuwt voor fout gebruik S Pen van Galaxy Note 5

De laatste dagen zijn er flink wat berichten opgedoken over kapotte Galaxy Note 5’s door het foutief gebruik van de S Pen. Het is namelijk mogelijk de stylus verkeerd om in de telefoon te stoppen, met alle gevolgen van dien.

Note-5-S-PenIn eerdere versies van de Galaxy Note kon de S Pen er maar op één manier in gestopt worden, maar bij de Galaxy Note 5 kan de S Pen op twee manieren de telefoon in geschoven worden. Normaal steek je de stylus met het pennetje naar beneden in de telefoon waarna het pennetje vastklikt. Daarna kun je hem weer losmaken door op het pennetje te drukken. Wanneer je hem er verkeerd om in stopt klikt hij ook vast en hoewel je hem er met wat geluk wel weer uit kunt krijgen kan het zijn dat de telefoon op dat moment al schade heeft opgelopen.

In de opening van de S Pen zit een sensor die registreert of het pennetje in het toestel zit of niet en daar zijn weer notificaties en functies aan verbonden. Wanneer de S Pen verkeerd in de Note 5 gestoken wordt kan die sensor kapot gaan waardoor de Note 5 dan niet meer weet of de S Pen in de telefoon zit of niet.

Samsung heeft nu in een officiële verklaring laten weten dat gebruikers de handleiding van de Galaxy Note 5 moeten lezen alvorens de telefoon te gebruiken. In die handleiding zou namelijk staan dat de S Pen maar op één manier in de Note 5 gestoken mag worden. Samsung zegt op deze manier in feite dat een kapotte Note 5 als gevolg van het verkeerd in steken van de S Pen de schuld van de gebruiker is.

Niks in de handleiding over het probleem

Ars Technica meldt echter dat er geen handleiding in de doos van de Note 5 zit. Er zijn echter ook gebruikers die wél een handleiding hebben maar daar staat blijkbaar niks in over het probleem. Ook reageren veel mensen met de opmerking dat dit hele probleem niet had bestaan als de S Pen maar op één manier in de Note 5 gestoken had kunnen worden. De meeste vingers wijzen op dit moment dus naar Samsung toe, maar die blijft er voorlopig bij dat het geen designfout is.

Geen S Pen-problemen in Nederland

Omdat de Samsung Galaxy Note 5 niet uitgebracht is in Nederland zullen we hier weinig hinder ondervinden van het euvel met de S Pen. Wel brengt Samsung hier hun Galaxy S6 Edge Plus uit, die ongeveer even groot is als de Note 5. De Galaxy S6 Edge Plus heeft alleen geen S Pen.

 


Tags: , , , ,