Spider Square is een leuk maar verslavend spelletje!

Er is een leuk spelletje uitgekomen op Android en Windows Phone. De naam van het spelletje is Spider Square en het doet qua gameplay denken aan het populaire Flappy Bird. Je moet namelijk zorgen dat je poppetje obstakels ontwijkt door op het scherm te tikken.

Flappy Bird liet je op het juiste moment op het scherm tikken zodat het vogeltje tussen obstakels door vloog. In Spider Square doe je ongeveer hetzelfde, maar er komt wat meer bij kijken. Je speelt met een soort kubus-personage en je moet door een level heen slingeren. Door te tikken schiet het poppetje een soort touw weg, waarna hij van het ene punt naar het andere slingert. Door langer op het scherm te drukken blijf je langer aan het touw hangen en door kort te tikken hang je er korter aan. Je moet dan ook goed anticiperen zodat je weet of je kort of lang op je scherm moet drukken.

Diamanten verzamelen, betere score neerzetten en veel dood gaan

Gaandeweg verzamel je gouden diamanten en elke keer dat je je highscore verbetert krijg je daar ook diamanten voor. Met die diamanten kun je verder gaan waar je gebleven was nadat je dood gaat, maar je kunt er ook nieuwe personages mee ‘kopen’.

Spider-Square-02

Spider-Square-03

Er zijn drie spelopties: Easy Game, Multiplayer en Single Player. Easy Game zorgt ervoor dat het spel minder frustrerend is en is dus bedoeld voor de mensen die bij de normale Single Player na een tijdje de neiging hebben hun telefoon hard weg te gooien. Easy Game kost overigens wel 0,99 euro. Multiplayer laat je tegen andere spelers strijden, maar niet in real time. Je speelt in principe tegen een herhaling van een andere speler. Single Player is de normale modus.

Leuk, verslavend en gratis!

In de basis is Spider Square een enorm simpel spel maar zodra je even gespeeld hebt kom je er achter dat het spelletje verraderlijk moeilijk is. En dat is ook meteen de charme van het spelletje. Het oogt erg vriendelijk, kleurrijk en knuffelig, maar onder dat zoetsappige uiterlijk zit een behoorlijk pittig spel.

Spider-Square-01

Spider Square is gratis te krijgen op Android en Windows Phone. Een iOS-versie is in de maak en moet binnenkort uitkomen.

Download Spider Square gratis voor Android
Download Spider Square gratis voor Windows Phone

Tags: , , , , ,