Acer kondigt eerste Windows 10-smartphone aan

Acer heeft op de IFA de eerste Windows 10-smartphone aangekondigd. Het gaat om de Acer Jade Primo. Acer had de focus tijdens de presentatie vooral liggen op de Continuüm-functionaliteit van Windows 10.

Veel heeft Acer nog niet gezegd over de Jade Primo. Wel weten we dat de telefoon een Super Amoled-scherm heeft met een grootte van 5,5 inch, een 8-megapixelcamera aan de voorkant en een Snapdragon 808-chipset. Een prijs is nog niet bekend en ook de releasedatum is nog niet bekend, mogelijk omdat die afhankelijk is van de release van Windows 10 Mobile (waarvan de datum ook nog niet bekend is).

Acer had de focus tijdens de presentatie dan ook meer op Continuüm liggen dan op specificaties. Voor wie niet weet wat Continuüm is: een functie van Windows 10 Mobile waarmee je je telefoon kunt koppelen aan een beeldscherm, muis en toetsenbord. Hierdoor wordt je telefoon in feite omgetoverd tot een computer. De Jade Primo wordt geleverd met een dockingstation, een draadloos toetsenbord en een draadloze muis. Je krijgt dus een compleet pakket zodat je meteen aan de slag kunt.

Tijdens de persconferentie werd een korte demo gegeven van de functionaliteit. Excel werd geopend, Bing Maps werd geopend (al noemde de spreker het Google Maps) en er kwam een fotogalerij voorbij.


Tags: , , , ,