iFixit haalt de iPhone 6S en 6S Plus uit elkaar

iFixit staat erom bekend dat ze redelijk snel zijn met het uit elkaar halen van nieuwe smartphones. Nu hebben ze de iPhone 6S en iPhone 6S Plus uit elkaar gehaald, op de dag dat ze officieel in de verkoop gegaan zijn.

Het is altijd interessant om in een telefoon te kijken, al helemaal als de fabrikant zelf redelijk geheimzinnig doet over wat er precies onder de motorkap zit. Zo laat Apple zelf niks los over de hoeveelheid werkgeheugen, de snelheid van de processor of de capaciteit van de accu.

iPhone-6S-open

Foto: iFixit

De capaciteit van de de accu’s van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus is iets minder vergeleken met hun voorgangers. Zo heeft de iPhone 6S een 1715mAh-accu terwijl de iPhone 6 een 1810mAh-accu heeft. De iPhone 6S Plus heeft een 2750mAh-accu terwijl de iPhone 6 Plus een 2915mAh-accu heeft. Het scherm is wat dikker dan voorheen en een paar gram zwaarder, waarschijnlijk vanwege extra sensoren en 3D Touch. Eerder werd overigens bekend dat de nieuwe iPhones 2GB werkgeheugen aan boord hebben, wat een verdubbeling is ten opzichte van de modellen van vorig jaar.

Volgens iFixit zijn de iPhone 6S en iPhone 6S Plus redelijk makkelijk te repareren. Zowel het scherm als de batterij zijn eenvoudig te vervangen. Het grootste minpunt is nog altijd dat Apple een eigen soort schroef (Pentalobe) gebruikt waardoor je een speciale schroevendraaier nodig hebt om de iPhone uit elkaar te halen. De Rose Gold iPhone 6S en 6 Plus gebruiken overigens schroeven in de kleur van de iPhone en hoewel dat niet echt ergens invloed op heeft is het wel een leuk detail.

De volledige teardown van de iPhone 6S vind je hier. De teardown van de iPhone 6S Plus kun je hier vinden.

iPhone-6S-teardown

iPhone 6S kapot buiten de garantie?

Het kan altijd gebeuren dan je iPhone 6S of 6S Plus sneuvelt buiten de garantie. Scherm kapot, een aansluiting die dienst weigert of een accu die sneller leegloopt dan normaal is. Je kunt je iPhone dan naar een winkel brengen waardoor je al snel enkele tientallen euro’s kwijt bent aan de reparatie, maar je kunt het toestel ook zelf repareren. Wat dat betreft is het goed om te zien dat de nieuwe iPhones wederom gemakkelijk uit elkaar te halen zijn want hierdoor is een reparatie een stuk eenvoudiger uit te voeren.

Als je meer informatie wilt over het repareren van smartphones dan kun je ons artikel raadplegen.


Tags: , , , ,