Kwaliteit iPhone 6S-camera getest

Het filmpje dat Apple liet zien tijdens de persconferentie om aan te tonen hoe goed de videokwaliteit van camera van de iPhone 6S en 6S Plus is zag er super uit. Maar hoe goed is die kwaliteit in de praktijk? Dat is te zien in een kersverse video!

iPhone-6S-camera

Dom Esposito van 9to5Mac is creatief bezig geweest met de iPhone 6S en iPhone 6S Plus en heeft een mooie video gemaakt en wat foto’s geschoten om te kijken hoe de kwaliteit van de beelden is. Met de video heeft Dom Esposito wel een klein beetje vals gespeeld overigens, maar daar hebben we het wel over na het tonen van de video:

We kunnen niet ontkennen dat de video er prachtig uit ziet, al helemaal als je bedenkt dat het met een smartphone gefilmd is. De beelden zijn aan elkaar geplakt met Premiere Pro CC 2015 en er is geen kleurcorrectie toegepast om de beelden zo puur mogelijk te laten. Wat je ziet is dus ook echt de kwaliteit van de camera van de iPhone 6S en 6S Plus.

Het puntje waar we een klein beetje over vallen: het is allemaal gefilmd vanaf een statief en slider. Hierdoor ogen de beelden meteen een stuk professioneler en het toont niet echt hoe de camera het doet bij normaal gebruik. De beelden zullen ongetwijfeld haarscherp zijn, maar in de juiste handen kun je er vaak net wat meer uit halen.

Van de andere kant: het is geweldig om te zien dat je met een smartphone dit soort video’s kunt schieten. In slechts een paar jaar tijd zijn smartphones van slechte camera’s naar ontzettend goede camera’s gegaan en Apple laat zien dat je niet super veel megapixels nodig hebt om mooie plaatjes te kunnen schieten. Het blijft wel jammer dat alleen de iPhone 6S Plus uitgerust is met optische beeldstabilisatie.

Overigens hebben we nog een mooie video gevonden die laat zien hoeveel kwaliteit je uit de iPhone 6S en 6S Plus kunt krijgen:

Ook kwaliteit van foto’s is uitstekend

Vergeleken met de iPhone 6 is er niet veel veranderd wat betreft fotokwaliteit. In veel reviews wordt aangegeven dat je op het scherm het verschil tussen foto’s genomen met de iPhone 6 en iPhone 6S niet zult zien, ondanks het verschil in megapixels. Wanneer je in gaat zoomen zul je wel meer detail zien, maar uitgezoomd is dat niet zichtbaar. Bij 9to5Mac zie je een aantal mooie vergelijkingen tussen alle iPhone-modellen.

Voor een overzicht van héél veel iPhone 6S-foto’s kun je terecht op Flickr. Daar kun je filteren op het toestel waar foto’s mee gemaakt zijn waardoor je dus snel een overzicht krijgt van foto’s gemaakt door allerlei verschillende mensen, van amateurs tot professionals.


Tags: , , , ,