Nieuwe smartwatches van Samsung, LG en Motorola aangekondigd

Tijdens de IFA-beurs vorige week zijn er drie nieuwe smartwatches aangekondigd. Het gaat om de Samsung Gear S2, de LG Watch Urbane en de nieuwe versie van de Motorola Moto 360.

Motorola Moto 360

Moto-360-versies-2

We beginnen met de Motorola Moto 360 omdat dit de minst spannende nieuwe smartwatch is. Het is een upgrade van het model van vorig jaar dus veel is er niet veranderd. Hij draait op Android Wear 1.3, de batterij gaat een stuk langer mee en er zit een veel snellere processor in, maar het design is nagenoeg onveranderd gebleven. Vergeleken met het 2014-model voelt de nieuwe Moto 360 een stuk vlotter aan en de batterij gaat een stuk langer mee, maar daar houden de verschillen ook wel op.

Veel websites geven ook aan dat het voor eigenaren van het huidige model weinig zin heeft te upgraden, al helemaal aangezien de nieuwe versie 300 dollar kost, en dat is nogal veel voor een upgrade. Je kunt dus beter wachten tot Motorola wat meer vernieuwing doorvoert voordat je over gaat tot de aankoop van een nieuwe versie.

Samsung Gear S2

Gear-S2

De eerste Samsung Gear S had een rechthoekig scherm, software die nog niet echt lekker werkte en je kon de Gear S alleen koppelen met een select aantal smartphones van Samsung. Met de Gear S2 heeft Samsung het iets anders aangepakt: een veel strakker en meer tijdloos design, compatibiliteit met meer telefoons (ook van andere merken) en verbeterde software.

De Samsung Gear S2 komt uit in drie modellen: de Gear S2, Gear S2 Classic en de Gear S2 3G. Allemaal bieden ze dezelfde functionaliteiten, alleen heeft de Gear S2 3G de toevoeging van 3G-compatibiliteit. Het grootste verschil vind je in het design. De Gear S2 en Gear S2 3G hebben een wat meer modern design terwijl de Gear S2 Classic een tijdloos design heeft dat meer in lijn licht met normale horloges.

Gear-S2-versies

Vergeleken met de eerste Gear S is de Gear S2 een flink upgrade. De software werkt beter, de batterij gaat langer mee, hij kan gekoppeld worden aan meer telefoons en er zijn vanaf dag 1 al best veel apps voor beschikbaar ondanks dat het apparaat op Tizen draait in plaats van Android Wear. Een prijs en releasedatum zijn nog niet bekendgemaakt.

LG Watch Urbane

LG-Watch-Urbane

De LG Watch Urbane is de meer traditionele smartwatch van de drie en vergelijkbaar met de Samsung Gear S2 Classic. De Watch Urbane van LG ziet er uit als een normaal horloge waardoor het apparaat niet een heel hoog nerd-gehalte heeft. Verder zijn de specificaties en functies vergelijkbaar met de Motorola Moto 360. Wel is hij een stuk duurder met een prijskaartje vanaf 350 dollar.

LG-Watch-Urbane-Luxe

Mocht je wat geld over hebben dan is er nog een versie van de Urbane die ook wel interessant is: de Watch Urbane Luxe. Deze versie is gemaakt in samenwerking met REEDS Jewelers en is voorzien van 23-karaats goud en een bandje van alligatorleer. Dit alles wordt geleverd in een doosje gemaakt van hout dat voorzien is van ‘piano lak’. De prijs van deze luxe editie van de Watch Urbane bedraagt 1200 dollar. Je moet er wel snel bij zijn want er zullen slechts 500 stuks verkocht worden.

 


Tags: , , , , , , ,