Samsung Galaxy S7 mogelijk in groot en klein formaat

De Samsung Galaxy S6 is alweer eventjes te koop. Nu is het eerste Samsung Galaxy S7 gerucht opgedoken. Samsung zou van de nieuwe Galaxy S twee modellen uit willen brengen: een grote en kleine versie.

Met de Galaxy S3 introduceerde Samsung voor het eerst een Mini-model, de Samsung Galaxy S3 Mini. Daarna kwamen er ook nog de Galaxy S4 Mini en Galaxy S5 Mini uit. Over de Galaxy S6 Mini houdt Samsung zich echter angstvallig stil. Er zijn wel wat details over de Galaxy S6 Mini uitgelekt maar officieel is er altijd nog niks bekendgemaakt, wat op zijn minst vreemd te noemen is.

Grote en kleine Samsung Galaxy S7

Galaxy-S6-Edge-Plus-zijkant

Samsung zou het met de Galaxy S7 iets anders aan willen pakken. Zo zou er gewerkt worden aan een 5,8 inch-model en een 5,2 inch-model. De resolutie van het scherm zou 4K zijn, net als de Sony Xperia Z5 Premium. Het is alleen niet duidelijk of die 4K-resolutie alleen voor het grote model geldt of ook voor het kleinere model. Ook zou de Galaxy S7 4GB werkgeheugen aan boord krijgen.

Drie phablets van Samsung

Galaxy-Note-voor-en-achterkant

Omdat het nog een flink aantal maanden zal duren voordat de Galaxy S7 aangekondigd gaat worden moeten we de bovenstaande geruchten met een flinke korrel zout nemen. Zo is het vreemd dat Samsung zou werken aan een 5,8 inch-model van de Galaxy S7. Zo hebben ze al de Note-serie die doorgaans een scherm van tegen de 6 inch hebben en sinds kort is er ook de Galaxy S6 Edge Plus met zijn 5,7 inch-scherm. Een grote Galaxy S7 zou mogelijk betekenen dat er een derde phablet van Samsung zal komen.

Van de andere kant is het helemaal niet zo vreemd omdat er van de Galaxy S6 Edge ook een kleine en grote variant te koop is, maar dan nog: is drie phablets niet een beetje teveel van het goede?


Tags: , , ,