Gerucht: Samsung Galaxy S7 al later dit jaar te koop?

Vandaag is er een opmerkelijk gerucht opgedoken, namelijk dat Samsung de Galaxy S7 later dit jaar al uit wil brengen. Op die manier zou Samsung de strijd aan willen gaan met de iPhone 6S.

Samsung-Galaxy-S6De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge kwamen in april uit maar toch zou Samsung de Galaxy S7 ook nog dit jaar uit willen brengen. Om beter te kunnen concurreren met de iPhone zou Samsung de release van de nieuwe Galaxy in november of december plaats willen laten vinden. Voor nu is het nog niet te zeggen in hoeverre dit gerucht kan kloppen, maar heel vreemd klinkt het niet.

Apple brengt in één keer zijn nieuwe modellen uit die vervolgens een jaar mee gaan. Vorig jaar waren dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Dit jaar mogelijk de iPhone 6S, iPhone 6S Plus en de iPhone 6C. Die telefoons gaan als zoete broodjes over de toonbank en wel om twee redenen: het is Apple en de release vindt vlak voor de feestdagen plaats. Mensen komen in die periode sowieso al vaker een nieuwe telefoon dus een release in die periode is gewoon slim.

Dan Samsung, die twee keer per jaar een vlaggenschip uitbrengt: in de lente de Galaxy S en in het najaar de Galaxy Note. En dan daar tussenin nog wat telefoons die afgeleid zijn van die vlaggenschip-telefoons. In de lente worden er doorgaans minder telefoons verkocht en de telefoon die in het najaar verkocht wordt is een phablet en dus niet voor iedereen. Een release van de Galaxy S in het najaar zou qua verkopen dus een stuk gunstiger kunnen zijn áls ze op kunnen boksen tegen Apple.

Dat laatste is de grootste gok voor Samsung. In de lente concurreren ze met de HTC One, Sony Xperia Z en andere topmodellen van de ‘kleinere’ merken. In het najaar moeten ze opboksen tegen hun grootste concurrent, wat misschien toch een stuk lastiger is. Van de andere kant kan het echter ook positief uitpakken voor Samsung.

Bron: Newsis

 


Tags: , , ,