LG V10 is een smartphone met twee schermen

LG heeft een smartphone aangekondigd die een aantal zeer opmerkelijke features heeft. De LG V10 heeft onder andere een tweede schermpje boven het hoofdscherm. Maar er zitten ook twee frontcamera’s in de telefoon.

LG-V10-2e-schermEen tweede schermpje in een smartphone is niet nieuw, maar het is alweer even geleden sinds een fabrikant het voor het laatst toegepast heeft. LG blaast dit idee bij de V10 nieuw leven in. Op het tweede schermpje kun je onder andere snelkoppelingen plaatsen, afspraken zien, notificaties zien en de knoppen van de muziekspeler tonen. Volgens LG heeft het tweede schermpje geen invloed op de accuduur, al vinden we dat nogal een aparte claim. Mogelijk doelt LG erop dat het schermpje zo klein is dat de invloed op de accuduur verwaarloosbaar is.

Twee camera’s voor de ultieme selfie

Naast dat tweede schermpje zitten twee frontcamera’s met een resolutie van 5 megapixel. Nu zou je verwachten dat LG twee camera’s gebruikt om 3D-foto’s te kunnen maken, maar niets is minder waar. LG combineert het beeld van beide camera’s tot een beeld met een kijkhoek van 120 graden, waardoor je dus meer op de foto kunt zetten! Je kunt uiteraard ook een normale selfie maken met slechts één camera en een kijkhoek van 80 graden.

LG-V10-selfie

Meer film-functies voor extra controle

De unieke features houden nog niet op want we gaan door naar de camera op de achterkant. Deze heeft een resolutie van 16 megapixel en is voorzien van optische beeldstabilisatie, dus tot nog toe niks speciaals. Wat wel speciaal is is de app om mee te filmen. Gebruikers hebben de volledige controle over de filmfunctie. Zelfs het volume van de audio die opgenomen wordt kan ingesteld worden, iets dat we nog nooit gezien hebben op een smartphone. Een soort Pro-modus voor de camera, maar dan ook voor video en niet alleen voor foto.

Een stalen smartphone

En er is nóg meer! De LG V10 maakt geen gebruik van aluminium, glas of polycarbonaat voor zijn behuizing. LG heeft gekozen voor roestvrij staal (316L) in combinatie met een materiaal dat LG Dura Skin noemt. Door deze combinatie zou de LG V10 goed bestand zijn tegen krassen en vallen. Een extern testbureau heeft dat getest en is tot de conclusie gekomen dat de V10 een val van 1,2 meter zonder kleerscheuren kan overleven.

LG-V10-liggend

Verder heeft de LG V10 nog een 5,7 inch-scherm met een resolutie van 1440×2560 pixels, een Snapdragon 808-chipset, 4GB werkgeheugen 64GB opslag (uitbreidbaar), een verwijderbare batterij met een capaciteit van 3000mAh en een vingerafdrukscanner op de achterkant

LG-V10-voorkant

De LG V10 komt uit in de kleuren Space Black, Luxe White, Modern Beige, Ocean Blue en Opal Blue. Vooralsnog komt de V10 alleen uit in Zuid-Korea, de Verenigde Staten en China. Later komt hij ook naar andere delen van Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Over een eventuele release in Europa is nog niks gezegd.


Tags: , , ,