Samsung Galaxy Note 5 alsnog naar Europa?

Er bestaat een kans dat de Samsung Galaxy Note 5 alsnog naar Europa komt. In Oekraïne is de phablet van Samsung vanaf eind oktober te bestellen. Een releasedatum is nog niet bekend en ook is niet bekend wat dit betekent voor een release in Nederland.

Galaxy Note 5Samsung heeft de Galaxy Note 5 niet uitgebracht in Europa, wat redelijk vreemd is aangezien de eerdere Note-modellen redelijk populair waren in diverse Europese landen. Voor Nederland is als reden gegeven dat de S Pen niet veel gebruikt wordt hier. Veel mensen gaven toen al direct aan dat ze die reden nogal onzinnig vonden omdat de S Pen een extra is en geen essentieel onderdeel.

Deze week meldde een Roemeense website echter dat Samsung de Galaxy Note 5 alsnog uit zou willen brengen in Roemenië. Dat gerucht werd gevolgd door het bericht van Samsung Oekraïne dat de Note 5 vanaf 28 oktober besteld kan worden. De prijs zal rond de 800 euro liggen en een releasedatum is nog niet bekend. De grote vraag is nu echter: komt de Galaxy Note 5 alleen uit in Oekraïne (en mogelijk Roemenië) of gaat Samsung de phablet ook naar meer Europese landen brengen?

Tegelijk met de Samsung Galaxy Note 5 heeft Samsung ook Galaxy S6 Edge Plus uitgebracht. Die heeft een even groot scherm en ongeveer dezelfde specificaties en is wel uitgebracht in Nederland.


Tags: , , ,