Sharp komt met smartphone-robot

Sommige producten verwacht je alleen maar in Japan, zo ook RoBoHoN, de smartphonerobot van het Japanse merk Sharp. De robot heeft veel functies van een smartphone, maar kan die automatisch uitvoeren.

RoBoHoNRoBoHoN is een telefoon zoals je die nog nooit gezien hebt. Een telefoon in menselijke vorm. Een telefoon waar je graag tegen praat. Een telefoon die ook met jou wil praten. Horen wat jij hoort, zien wat jij ziet, dezelfde dromen delen. Dat is de grote droom van de kleine RoBoHon.” Dat staat op de website van het speciale robotje van Sharp.

Wie RoBoHoN (we noemen hem voor het gemak in de rest van het artikel RoBo) ziet zal in eerste instantie niet denken aan een smartphone. Het lijkt zo’n leuk speelgoedrobotje dat je bij de Intertoys kunt kopen, maar RoBo is veel meer dan dat. In feite is het een virtuele assistent in fysieke vorm. Hij reageert op vragen, kan notities maken, e-mailen, hij kan foto’s maken, beelden projecteren, dansen en je kunt er mee telefoneren. Het is een soort hulprobotje dat jou gezelschap houdt.

RoBo is 20 centimeter hoog en weegt 390 gram. Er zit een Snapdragon 400-chipset in en achterop zit een 2 inch-scherm met een resolutie van 320×240 pixels. In het hoofde zitten een speaker, camera en projector ingebouwd. De ogen van RoBo zijn notificatie-lichtjes en hij beschikt over 3G, 4G en WiFi. Waar de robot op draait is niet bekend al zal dat waarschijnlijk Android zijn.

RoBoHoN-telefoon

RoBoHoN zal in de eerste helft van 2016 uit komen voor een nog onbekende prijs.


Tags: , , , ,