Vouwbare Samsung-telefoon niet naar Nederland?

In januari zou Samsung een vouwbare telefoon uit willen brengen. En met vouwbaar bedoelen we ook écht vouwbaar, dus geen klaptelefoon zoals vroeger. Maar mogelijk komt deze futuristische telefoon niet naar Nederland.

Project Valley, dat is de naam van deze mysterieuze telefoon. Hij draagt modelnummer SM-G929F en beschikt over een scherm dat dicht te vouwen is. Bronnen zeggen dat het scherm niet helemaal plat te vouwen is maar dat je een soort V-vorm krijgt wanneer het scherm dichtgevouwen is.

Samsung-vouwbaar

Eerder heeft Samsung al patenten ingediend waarop twee apparaten te zien zijn, beide met een scherm dat dicht te vouwen is. Zo is er een toestel dat een ronde vouw heeft en een toestel met een speciaal scharniersysteem. Mogelijk lijkt de Project Valley-telefoon op een van de toestellen uit de patenten.

Samsung-gevouwen

Vouwbare telefoon niet naar Nederland?

De landen waar de vouwbare telefoon van Samsung uit zal komen zijn deze week uitgelekt en Nederland zit er helaas niet tussen. Maar we hebben misschien geluk want onze oosterburen, Duitsland, zouden de telefoon wel krijgen. Ook het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zuid-Korea, Scandinavische landen, Polen en Italië zouden in het lijstje van landen zitten waar de telefoon uitgebracht wordt.

Er zouden maar een beperkt aantal exemplaren geproduceerd worden en de release moet in januari van 2016 plaatsvinden.


Tags: , , ,