Weegschaal-app voor iPhone 6S geweigerd door Apple

Deze week hadden we al een bericht over een ontwikkelaar die zijn iPhone 6S had omgetoverd tot semi-weegschaal. Er is echter nóg een ontwikkelaar en die is nog een stapje verder gegaan. Zijn app is echter geweigerd door Apple.

iPhone-6S-Gravity

Ontwikkelaar Ryan McLeod heeft een app voor de iPhone 6S ontwikkeld waarmee nauwkeurig kleine objecten gewogen kunnen worden op het scherm van de iPhone 6S. De app heet Gravity en je kunt er objecten tot 385 gram mee wegen. Door de te wegen objecten op een lepeltje op het scherm te leggen wordt het gewogen. Het schijnt erg accuraat te zijn en goed te werken. De app werd dan ook vol enthousiasme ingediend in de App Store. Apple heeft de app echter geweigerd zonder een duidelijke reden.

De ontwikkelaar dacht dat Apple de app had aangezien voor ‘fun’ app die niet echt werkt en daarom geweigerd had. Er werd een demo-video gemaakt en de app werd opnieuw ingediend, maar ook nu werd de app weer geweigerd. De reden voor de weigering is nog altijd onduidelijk, al denkt McLeod wel een idee te hebben waarom Apple de app geweigerd heeft. Omdat je een kleine lepel moet gebruiken op het scherm om iets te wegen zou Apple mogelijk bang zijn dat het scherm beschadigd kan raken. Ook kan de weigering iets te maken hebben met de druk die door het wegen uitgeoefend wordt op het scherm.

Een meer aparte reden voor weigering van de app zou drugs kunnen zijn. Apple heeft als bedrijf een zeer sterke moraal en is misschien bang dat de app, en dus de iPhone 6S, gebruikt gaat worden om drugs mee te wegen.

McLeod respecteert de keuze van Apple maar hoop dat Gravity in de toekomst alsnog toegelaten wordt in de App Store.


Tags: , , , ,