AppComparison maakt overstappen naar Windows 10 Mobile makkelijker

Wie momenteel nog Android gebruikt maar twijfelt over Windows 10 Mobile krijgt van Microsoft een duwtje in de rug. Het bedrijf heeft op Android AppComparison uitgebracht waarmee je kunt kijken welke van je apps voor Windows 10 Mobile beschikbaar zijn.

Wie overstapt naar een ander besturingssysteem heeft vaak één belangrijke vraag: zijn al mijn apps op dat andere systeem wel beschikbaar? Windows Phone en Windows 10 Mobile hebben een minder groot aanbod qua apps dan Android en iOS. Daar is het probleem dus wat groter. Om dat probleem aan te pakken heeft Microsoft op Android AppComparison uitgebracht.

AppComparison

De app kijkt welke apps jij op je telefoon gebruikt en laat zien of die apps (of alternatieven) beschikbaar zijn op Windows 10 Mobile. Dat Microsoft dit doet geeft wel aan dat ze vertrouwen hebben in het app-aanbod op Windows 10 Mobile. En eerlijk is eerlijk: sinds een jaar geleden is het met het app-aanbod beter gesteld, maar perfect is het nog zeker niet.

Download AppComparison gratis voor Android

App-aanbod nog niet perfect

Snapchat is nog altijd afwezig en veel Google-apps ontbreken. Microsoft werkt wel aan een aantal projecten om bestaande apps van onder andere iOS en Android om te kunnen zetten naar Windows 10 Mobile. Dit moet het maken van apps voor Windows 10 Mobile vele malen eenvoudiger maken. Een bekende app die van iOS naar Windows is omgezet is Candy Crush Saga.

Dat Microsoft nu met AppComparison komt is overigens niet echt een verrassing. De Lumia 550, Lumia 950 en Lumia 950 XL, die alle drie op Windows 10 Mobile draaien, komen begin december uit. Mogelijk zijn er veel mensen die vanwege de apps nog twijfelen een van de drie telefoons te kopen.


Tags: , , , , , ,