Betaalsysteem Apple laat gebruikers onderling geld overmaken

Apple werkt aan een uitbreiding van zijn Apple Pay-systeem zodat gebruikers onderling betalingen kunnen verrichten. Google Wallet en via de Messenger-dienst van Facebook is zoiets al mogelijk.

Apple-PayMomenteel is Apple Pay nog gericht op het doen van betalingen aan de kassa. Apple werkt echter aan een uitbreiding van het systeem zodat gebruikers ook onderling geld over kunnen maken. Op die manier kan bijvoorbeeld makkelijker geld geleend of terugbetaald worden. Dit werkt direct vanaf de bankrekening terwijl Apple Pay nu alleen nog met een pinpas of creditcard werkt.

Eerder dit jaar is er door Apple een patent verkregen waar in staat hoe het systeem er mogelijk uit kan zien. In het patent wordt gesproken over elektronische apparaten die gebruikt worden om betalingen van persoon tot persoon te verrichten. Mogelijk gaat het daarbij om iPhones en worden ze verbonden via NFC. Daarna kun je met TouchID waarschijnlijk de transactie bevestigen.

Google en Facebook bieden een dergelijke dienst al aan. Met Google Wallet kunnen gebruikers elkaar een link sturen om onderlingen betalingen te verrichten. Ook via Facebook Messenger is het mogelijk onderling geld over te maken.


Tags: , , , ,