Snellader van Huawei laadt op tot 50% in 5 minuten

Huawei heeft een video online geplaatst van een nieuwe oplader. Het is nogal een lomp apparaat maar je kunt er een smartphoneaccu in 5 minuten mee opladen tot zo’n 50 procent.

Huawei-snellader

Snelladen is een feature die je steeds vaker geïmplementeerd ziet worden in smartphones en het zorgt ervoor dat je in een korte tijd de telefoon redelijk ver op kunt laden. Vaak gaat het om enkele tientallen procenten in zo’n 30 minuten tijd. Huawei laat in een video echter zien dat ze een stapje verder zijn gegaan: een accu van 3000mAh opladen tot 48 procent in slechts 5 minuten tijd!

Normaal is een keerzijde van zó snel een accu opladen dat de capaciteit er uiteindelijk onder te lijden heeft. Een accu kan het vaak niet zo goed hebben als er in korte tijd zoveel stroom doorheen gaat en dat heeft als gevolg dat de accu veel minder lang mee gaat. Huawei heeft dit euvel blijkbaar weten te voorkomen met hun nieuwe lader, althans, dat claimen ze zelf.

De oplader van Huawei is trouwens een flink apparaat en vereist dat de batterij er los in gestoken wordt. Ondanks dat is het toch een knappe prestatie van Huawei! Nu alleen nog een manier verzinnen om de techniek uit het lompe apparaat te verwerken in een vele malen kleine smartphone, en dat zal een flinke klus worden!


Tags: , , , , , ,