Doos nieuwe Alcatel Idol 4+ en 4S is tevens VR-bril

aot-930x523

Alcatel komt met twee nieuwe smartphones waarvan de doos gebruikt kan worden als VR-bril.

De stevige doos is van plastic en is daardoor bij uitstek geschikt om dienst te doen als stevige VR-bril. Dit heeft Alcatel afgelopen zaterdag bekendgemaakt op het Mobile World Congress in Barcelona.

‘Boom’-knop

De nieuwe Alcatel Idol 4+ en 4S zijn beide voorzien van een zogenaamde ‘Boom’-knop. Deze knop geeft gebruikers de mogelijkheid om een extra functie in te zetten tijdens het gebruik van een bepaalde app. Zo kan men tijdens het bladeren door de fotogalerij met één druk op de ‘Boom’-knop direct een slideshow starten. Een ander voorbeeld is tijdens het luisteren van muziek via een muziek-app, door op de ‘Boom’-knop te drukken kan men meer of minder bas aan muziek toevoegen.

Specificaties

De Alcatel Idol 4S heeft een full HD-scherm van 5,5 inch en de Alcatel Idol 4+ heeft een full HD-scherm van 5,2 inch. Beide toestellen hebben een GHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

De Alcatel Idol 4+ heeft een Snapdragon 617-chip en de 4S maakt gebruik van de ietwat snellere Snapdragon 625-chip. Beide telefoons hebben een werkgeheugen van 3 GB. De Idol 4S heeft 16 GB interne opslag ruimte en de 4+ 32 GB. De toestellen zullen naar verwachting 300 en 450 euro gaan kosten.

Tot slot heeft de smartphone fabrikant haar merk Alcatel Onetouch nu gewijzigd naar Alcatel en daarbij ook een nieuw logo uitgebracht.


Tags: , , , , ,