Bellen via 4G is nu mogelijk bij Tele2

tele2-logo-4g

Gister heeft Tele2 haar VoLTE (Voicer over LTE) geactiveerd, klanten kunnen via deze technologie bellen via het 4G-netwerk.

Het zal niet lang meer duren, voordat alle Tele2 klanten via 4G kunnen bellen. Het is wel zo, dat de technologie niet via oude smartphones werkt en dat Tele2 als eerste de nieuwe Samsung-modellen zal overzetten naar deze nieuwe manier van bellen.

Voordelen

Op dit moment bellen veel Tele2 klanten via het 2G en het 3G-netwerk van T-Mobile. Tele2 heeft zelf alleen een 4G-netwerk in Nederland, dit netwerk is er nog niet zo lang.

VoLTE zorgt voor een betere kwaliteit van de gesprekken en geeft een snellere verbinding tussen telefoons. Nog een voordeel is, dat datagebruik ongehinderd door kan blijven gaan terwijl er via het 4G-netwerk wordt gebeld.

In eerdere berichtgeving hebben we al laten weten dat KPN en T-Mobile tevens al een tijdje bezig zijn met het bellen via 4G. KPN heeft gister nog laten weten, dat ze pas in 2017 wil starten met bellen via Wifi en 4G.


Tags: , ,