Chrome stijgt in populariteit op iOS telefoons

safari-chrome-switch-icons

Momenteel is het nog steeds Safari van Apple zelf dat aan de kop staat als meest gebruikte browser voor de iPhones en iPads, echter Google Chrome is een snel stijgende 2e keus.

Dit meldt Adobe en heeft dit geconstateerd via hun Adobe Digital Index. Zij houden date van meer dan 15.000 bedrijven bij. Vanaf januari 2015 is het gebruik van Chrome op smartphones met 75% gegroeid ten opzichte van het voorgaande jaar. Het gebruik van Safari steeg gedurende die periode slechts met 33%.

Huidige nummer 1

Het feit dat Safari nu nog bovenaan staat, is grotendeel te wijten aan de fabrieksstandaard van Apple. Safari is immers de standaard browser die Apple op al hun apparaten levert. Wanneer men alleen kijkt naar Apple toestellen, is Safari  het afgelopen jaar met 34% gestegen en Chrome met 19%. Het piek moment was in December 2015, op dat moment was Chrome bijna net zo populair als Safari.

De moeite waard

Er is door Adobe een enquête gehouden onder 1000 iOS gebruikers en er werd hen gevraagd wat hun favoriete browser was. 43% noemde Safari en 33% zei Chrome. Analist Adam LIoyd van Adobe gaf daarbij wel aan, dat iOS gebruikers Chrome zelf handmatig moeten downloaden en dat dit bij Safari niet het geval is. Dit zorgt voor een hogere drempel voor Chrome ten opzichte van Safari. LIyod zegt: “Het feit dat mensen dat daadwerkelijk doen, is een teken dat Chrome een ervaring biedt waar gebruikers in geïnteresseerd zijn”. Bij Android telefoons is sinds een aantal jaar Chrome de standaard browser. Voorheen was de ”Browser” van Android zelf.


Tags: , , ,