Gerucht: Samsung overweegt Galaxy S7 Mini

SamsungAppleBerg

Samsung staat op dit moment voor de keuze om een Galaxy S7 Mini uit te brengen. Deze telefoon zou moeten concurreren met de iPhone SE die hoogstwaarschijnlijk op 21 maart door Apple zal worden aangekondigd.

In het verleden heeft Samsung al vaker een kleiner model van haar vlaggenschip op de markt gebracht, echter bij de voorganger van de Galaxy S7 gebeurde dit niet. Toen verschenen alleen de Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge Plus.

Het grootste verschil tussen de mini variant en het vlaggenschip, zijn het formaat en de zwakkere specificaties. Voorbeelden uit het verleden zijn de Galaxy S4 Mini en de Galaxy S5 Mini.

Specificaties

Volgens de bron Sammobile zou de Galaxy S7 Mini qua specificaties niet onderdoen voor zijn grotere broer. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt de telefoon een scherm van 4,6 inch met een resolutie van 720 x 1280 pixels en 3 GB werkgeheugen. De camera zal 12 megapixel zijn.

De telefoon zal draaien op een Snapdragon 820 of een Exynos 8890 processor. Dit zijn exact dezelfde chips als die in de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zitten.

Release Galaxy S7 mini

Samsung heeft zelf nog niet gereageerd op deze geruchten en er is nog niets bekend omtrent de release van de Samsung Galaxy S7 Mini.


Tags: , ,