Google komt vroeger dan verwacht met Android N

Android-N

Eerder dan verwacht komt Google met haar nieuwe ontwikkelaars versie van Android, namelijk Andoid N. Opvallend zijn de nieuwe notificaties en de splitscreen-modus.

Dit nieuws kwam binnen op een blog voor ontwikkelaars direct vanuit Google zelf. In het verleden duurde het vaak langer voordat ontwikkelaars toegang kregen tot een ontwikkelaars-versie van Android. De reden dat Google dit keer eerder is met het lanceren van Android N, is dat zij op deze manier meer reacties van ontwikkelaars hopen te ontvangen.

Splitscreen-modus

De nieuwe splitscreen-modus stelt gebruikers in de gelegenheid om 2 apps op hetzelfde moment te gebruiken. Gebruikers kunnen door middel van een scheidingslijn bepalen welke app meer ruimte op het scherm nodig heeft.

Het is voor het eerst dat de splitscreen-modus werkt op mobiele telefoons. Op dit moment zijn er wel tablets die draaien op iOS en Windows 10 waarbij dit kan, maar op telefoons is deze optie ook nog niet beschikbaar. Met deze nieuwe optie is het voor ontwikkelaars zaak om hun apps compatible te maken voor de splitscreen-modus.

Samsung is op dit moment de enige die al een splitscreen-modus op enkele Android telefoons heeft geïntegreerd. Deze optie werkt echter alleen met bepaalde Samsung apps.

Notificaties

Voorheen waren de notificaties zichtbaar als gele balken in het scherm. Dit is nu veranderd naar een volledig wit venster. Tot slot is er de optie om direct onder een notificatie te reageren, zonder dat de gebruiker direct de app hoeft te openen.

Release

Google heeft al aangegeven dat gebruikers zich momenteel kunnen aanmelden voor een Bèta versie van Android N. Een exacte datum voor de volledige versie is er nog niet, echter lang zal dit niet meer duren.


Tags: , ,