Oudere Lumia telefoons kunnen deze maand upgraden naar Windows 10

windows-10-phones-small-1000x500_678x452

Microsoft heeft aangegeven dat diverse oude Lumia telefoons deze maand al kunnen upgraden naar Windows 10.

Het bedrijf wil de langverwachte upgrade nog voor het einde van de maand aan alle gebruikers beschikbaar stellen. Dit meldt VentureBeat die het nieuws te horen kreeg via een interne e-mail van Microsoft. De upgrade zou een standalone zijn en is geen standaard onderdeel van de normale Windows updates vanuit Windows 8.1.

Gebruikers dienen hun toestel dus handmatig te updaten. Over een onbepaalde tijd zal Microsoft dit gaan veranderen in een automatische update die ze actief zullen aanbieden.

Windows 10

Microsoft heeft al een aantal telefoon in de verkoop die vanuit de fabriek al voorzien zijn van Windows 10. Helaas moeten de oudere telefoon wat langer wachten alvorens de update beschikbaar zal zijn. Het plan was in eerste instantie om de upgrade in december 2015 al gereed te hebben, maar dit was niet gelukt. Hopelijk komt hier deze maand nog verandering in.

Microsoft heeft al aangegeven dat er voor de volgende telefoons een upgrade beschikbaar zal zijn. Het gaat hierbij om de Lumia 430, 435, 532, 535, 540, 635, 640, 640 XL, 735, 830 en 930. Of oudere toestellen in de toekomst tevens een upgrade krijgen, is nog onduidelijk.


Tags: , , , ,