Vlaggenschip LG G5 komt eraan

naamloos

LG komt spoedig met haar nieuwe vlaggenschip, de LG G5, naar Nederland. Volgens LG zal de smartphone ergens in april in de winkels liggen.

Het nieuwe vlaggenschip

Dit heeft LG tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd. Het gaat hier om het nieuwe LG vlaggenschip van 2016, dat de LG G4 zal opvolgen. Hoewel de G4 een prima toestel is, gaat de nieuwe LG G5 net een stapje verder. Enkele aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger zijn het 5,3 inch QHD scherm en de metalen behuizing.

Specificaties

Aan de specificaties is direct zichtbaar dat het hier om een high-end smartphone gaat. Het meest opvallende aan de LG G5 zijn de twee camera’s die aan de achterkant zitten. Naast de normale 16 megapixel camera bevindt zich ook een wide angle camera op de achterkant van het toestel. Met deze wide angle camera is het mogelijk om beelden te schieten die tot 135 graden breder zijn dan het menselijke oog reikt.

Scherm 5.3-inch QHD scherm
Processor Qualcomm Snapdragon 820
Werkgeheugen 4GB RAM
Opslagcapaciteit 32GB storage, with microSD for expansion
Camera Camera: 16MP & Wide Angle 8 MP

Front camera: 8MP

Aansluitingen Wifi 802.11a/b/g/n/ac
USB-C, NFC en Bluetooth 4.2
Sonsoren Vingerscanner op de achterkant
Accu 2800mAh snel oplaadbaar via USB-c
Software Android 6.0 Marshmallow
Afmetingen 149.4 x 73.9 x 7.7mm
Kleuren Roze, goud, titaan en zilver
Behuizing Aluminium

lg_g5_0001

Release

Zoals eerder aangegeven verwacht LG dat de nieuwe G5 ergens in april in de Nederlandse winkels zal liggen. Een exacte datum en prijzen zijn nog niet kenbaar gemaakt.

Ontvang bericht zodra je LG G5 prijzen kunt vergelijken en zodra deze telefoon leverbaar is.


Tags: , ,