Windows 10 vanaf nu beschikbaar voor oudere telefoons

Windows-voor-alles

Het is zover! Microsoft heeft Windows 10 beschikbaar gesteld voor oudere Windows smartphones.

De update is geschikt voor veel telefoons die standaard met Windows 8.1 geleverd werden. De Lumia 430, 435, 532, 535, 540, 635, 640, 735, 830 en 930 zijn op dit moment de telefoons die upgrade kunnen doen. Providers dienen zelf de Windows 10 update aan hun klanten beschikbaar te stellen.

Voordelen

De nieuwe mobiele versie van Windows heeft een aantal voordelen ten opzicht van haar voorganger Windows 8.1. Zo heeft Windows 10 een verbeterde versie van Office en Outlook. Voor ontwikkelaars is het nu mogelijk om universele apps uit te brengen, die zowel voor tablet, pc als telefoon geschikt zijn. Engelse gebruikers kunnen vanaf nu ook Cortana op hun telefoon gebruiken.

Tot slot heeft Microsoft een Windows Phone app gecreëerd, met deze app kunnen gebruikers zien of hun telefoon geschikt is voor de update.


Tags: , , , ,