Finland is woedend op Microsoft omtrent grote ontslagronde

Nokia Microsoft

De overheid van Finland heeft een hartig woordje met Microsoft gesproken omtrent de grote ontslagronde die ze eerder deze week had aangekondigd.

Microsoft gaf aan dat ze 1850 banen wilde schrappen en 1350 van deze ontslagen zouden in Finland vallen. Twee jaar geleden werd het Finse bedrijf Nokia door Microsoft overgenomen een bedrijf dat ooit de grootste was in het maken van mobiele telefoons. Echter na de introductie van de smartphones kreeg Nokia het moeilijk. Het bedrijf liep al snel achter op de concurrentie met een hoop ontslagen als logisch gevolg.

Teleurstelling alom

De Finse minister van financiën Alexander Stubb, gaf aan dat hij zeer teleurgesteld was in de reeds gemaakte beloftes van Microsoft. Een van die beloftes was het datacentrum, dit is er echter nooit gekomen aldus Reuters.

Toekomst voor de werknemers

De Finse overheid zal met Microsoft gaan overleggen, hoe ze haar reeds ontslagen werknemers aan nieuw werk kan helpen. De Finse minister van werkgelegenheid zegt dat het bedrijf een zo groot mogelijke verantwoordelijkheid ten opzichte van haar werknemers moet nemen.

De Finse overheid heeft flink uitgehaald naar Microsoft, nadat het bedrijf eerder deze week aankondigde 1.850 banen te schrappen, waarvan 1.350 in Finland.


Tags: , ,