Microsoft ontslaat 1850 werknemers in smartphonetak

Lumia-Microsoft

Binnen Microsoft zullen er binnenkort 1850 werknemers hun baan verliezen. Het gaat om mensen die werkzaam zijn binnen de smartphonetak van het bedrijf.

Dit nieuws maakte Microsoft afgelopen woensdag bekend. In Finland vallen de meeste ontslagen, namelijk 1350 mensen. Microsoft nam in 2013 het bedrijf Nokia inclusief haar medewerkers over. De overname liep echter uit de hand zoals inmiddels wel zichtbaar is, trekt Microsoft zich steeds meer terug uit de smartphone markt.

Microsoft zal Windows 10 nog wel verder ontwikkelen, hoewel de verdiensten minimaal zullen zijn. Volgens Gartner is het wereldwijde marktaandeel voor het besturingssysteem op telefoons is minder dan 1%.

De toekomst

Microsoft zal stoppen met het produceren van standaard smartphones. Er zijn echter wel geruchten en lekken geweest omtrent het verschijnen van een zogenaamde Surface Phone. Een telefoon die in het verlengde zal staan van de huidige Surface tablets.

Nokia

Het restant van de Finse werknemers heeft een nieuw bedrijf opgezet met de licentie van Nokia. Zij zullen het komende jaar hard gaan werken om smartphones onder de bekende naam Nokia weer op de markt te brengen.


Tags: , ,