Spoedig zijn er weer Nokia smartphones verkrijgbaar

Nokia Connecting People

Een pasgeboren bedrijf uit Finland gaat Nokia weer nieuw leven in blazen. Het bedrijf zal onder deze naam smartphones en tablets gaan produceren die werken op Android.

Nokia maakte dit nieuws afgelopen woensdag zelf bekend. Het nieuwe bedrijf genaamd HMD Global zal worden geleid door oude Nokia medewerkers. Er zal een licentie aan het bedrijf overgedragen worden om ze apparaten onder de naam ”Nokia” te mogen fabriceren. De licentie is op dit moment nog in handen van Microsoft, zij heeft in 2013 deze merknaam voor 7,9 miljard over gekocht.

De Featurephone devisie

Microsoft zal de Featurephone divisie die ze in 2013 gekocht had doorverkopen aan het Taiwanese Foxconn. Dit bedrijf staat bekend om het produceren van de iPhone. Een Featurephone is eigenlijk louter een mobiele telefoon zonder al te veel smartphone mogelijkheden.

Microsoft zal wel eigenaar blijven van de smartphones, echter de licentie zal worden overgedragen aan HMD. Microsoft zal de Lumia telefoons blijven ondersteunen en dit geldt ook voor de ontwikkeling van de Windows 10 smartphones.

Na de overname van Nokia door Microsoft, zijn de Nokia telefoons snel uit de merkt verdwenen en bleven er enkel toestellen met de Lumia naam over.

Foxconn

Foxconn zal de samenwerking aangaan met MHD om de nieuwe Nokia toestellen te realiseren. Er zijn plannen om de komende 3 jaar 500 miljoen dollar te investeren in marketing en promotie omtrent de toekomstige Nokia telefoons. Wanneer deze telefoons daadwerkelijk op de markt zullen komen, is nog onduidelijk.


Tags: , ,