Google komt hoogstwaarschijnlijk dit jaar met eigen smartphone

Google

De kans is groot dat Google dit jaar nog met haar eigen smartphone op de markt komt. Deze zal dan ook onder de naam Google verkocht worden.

Momenteel is Google de maker van het bekende besturingssysteem Android. Het bedrijf heeft in het verleden reeds tablets en laptops onder eigen naam op de markt gebracht, maar nog nooit een smartphone. De huidige Nexus smartphones worden namelijk ontwikkeld door een andere fabrikant. Aldus de Engelse krant The Telegraph.

Meer grip op Android

Met een eigen smartphone wil google meer grip krijgen op het eigen besturingssysteem Android. Veel fabrikanten wijzigen namelijk bepaalde dingen in Android zodat het beter bij hun smartphones en eigen software past. Google wil dit in de toekomst gaan beperken.

Project Ara

Het is zeer waarschijnlijk dat dit bericht gebaseerd is op het eerdere gerucht omtrent Project Ara. Google is namelijk bezig met het creëren van een eigen smartphone die uit losse blokjes is opgebouwd. Op deze manier kan de gebruiker snel bepaalde hardware verwisselen. Google gaf echter aan dat deze telefoon pas i 2017 op de markt zou komen.

Nexus

Google baas Sundar Pichai gaf aan, dat hij met andere fabrikanten bleef samenwerken en dat betekent dat de Nexus Smartphones voorlopig blijven bestaan. Het bedrijf zal vanaf nu wel meer tijd gaan steken in de ontwikkeling van eigen smartphones.


Tags: , ,