Xiaomi sluit deal met Microsoft

Microsoft-Lumia-teaser

Xiaomi en Microsoft zijn een verbintenis aangegaan. Xiaomi heeft momenteel enkele patenten op zak en kan zich vanaf nu gaan focussen op de Amerikaanse en Europese smartphonemarkt.

Xiaomi heeft ongeveer 1500 octrooien van Microsoft overgenomen. Hier zit ook de draadloze communicatie, video en cloudtechnologie bij. Beide bedrijven nemen tevens een licentie op ieders patenten.
Als tegenprestatie mag Microsoft vanaf nu Skype en Office apps standaard installeren op nieuwe Xiaomi telefoons. Microsoft verwacht op deze manier tientallen miljoenen nieuwe klanten te kunnen werven.

Succes

 Xiaomi is met name in Aziatische landen een bekende producent van smartphones. Met name landen als China en India lopen erg goed. Het bedrijf biedt namelijk goede telefoons tegen een scherpe prijs. Qua specificaties zitten er telefoons tussen, die het met gemakt op kunnen nemen tegen de duurdere concurrentie op onze markt.
De deal met Microsoft is voor Xiaomi een stap in de goede richting om ook op de westerse markt te komen. In het verleden was dit niet mogelijk, in verband met mogelijke juridische consequenties.

Tags: ,