Apple iPhone 7 minder gevoelig voor netwerkverstoringen

iphone-7-release-date-rumors

Foto: iFixit

Apple zal de toekomstige iPhone 7 uitrusten met een nieuwe technologie die ervoor zorgt dat de telefoon minder gevoelig is voor netwerkverstoringen door drukte.

Oorzaak

Met name bij het gebruik van internet via een Wi-Fi-netwerk willen mobiele apparaten nog wel eens slechter presteren dan normaal. In veel gevallen is dit te wijten aan het aantal omliggende Wi-Fi-netwerken dat actief is.

De meeste Wi-Fi-routers zenden hun signaal namelijk op 2,4 GHz uit. Op het moment dat er veel netwerken bij elkaar in de buurt zijn, wil dit nog wel eens voor verstoringen in de ontvangst op mobiele apparaten zorgen.

De oplossing

Apple heeft een nieuw laagje ontwikkelt dat ze op de chips in hun mobiele apparaten maken om storingen te reduceren. De huidige generatie iPhone toestellen heeft al enkele chips die van een dergelijke laag voorzien zijn en de toekomstige iPhone 7 (en de mogelijke iPhone 7 Plus) zal dit laagje ook over de Wi-Fi-chip hebben.

iPhone 7 release

De verwachting is dat Apple de iPhone 7 in september van dit jaar zal aankondigen. Schrijf je nu al in voor de iPhone 7 alert om als eerste de prijzen te vergelijken en de iPhone 7 te bestellen.

Wil je niet wachten op de iPhone 7, ga dan voor de iPhone 6S, iPhone 6 of iPhone 5S. Deze iPhones zijn direct leverbaar.


Tags: , , , , ,