Microsoft plaatst teaser voor mogelijke Nokia X2

Microsoft heeft een teaser online geplaatst voor de vermoedelijke opvolger van de Nokia X. Dit toestel draait op Android maar zonder de apps van Google en met een interface die doet denken aan Windows Phone.

Microsoft hint naar de Nokia X2

Nokia X schermen

De Nokia X

De Nokia X is nooit naar Nederland gekomen en was meer bedoeld voor opkomende markten, maar het was zowel een interessant als vreemd toestel. Ondanks dat Nokia volledig over was gegaan op Windows Phone en de overname door Microsoft al zo goed als rond was werd de op Android draaiende Nokia X ontwikkeld en uitgebracht. Er werd gedacht dat Microsoft hier nooit mee door zou gaan maar dat lijkt nu anders te zijn. Er is namelijk een teaser online geplaatst die mogelijk hint naar een opvolger van de Nokia X.

Conversations teaserEr staat ook een timer bij die dinsdagochtend afloopt en dat komt overeen met een eerder gerucht. Enkele weken geleden werd namelijk het gerucht de wereld in geholpen dat de ‘Nokia X2’ op 23 juni aangekondigd zou worden. De naam van het toestel zal overigens geen Nokia X2 zijn, aangezien de toesteldivisie van Nokia opgegaan is in Microsoft.

De Nokia X2 zal een 4,3 inch-scherm krijgen en er zou een 1,2GHz Snapdragon 200 in zitten. Het werkgeheugen wordt verdubbeld van 512MB naar 1GB. We gaan er van uit dat op dit toestel ook weer Android staat met een speciale Microsoft-laag. Of de Nokia X2 in tegenstelling tot de eerste versie wél naar Nederland komt is nog niet te zeggen, maar het zou geen gekke stap zijn. Een dergelijk toestel kan mensen kennis laten maken met de interface van Windows Phone en de diensten van Microsoft, en dat zonder de hoofdprijs te betalen.

Bron: Microsoft


Tags: , , , , ,