Nokia Lumia wordt Microsoft Lumia

Het is nu definitief gedaan met de Nokia-naam voor smartphones. Toekomstige Lumia-toestellen zullen in de schappen verschijnen als Microsoft Lumia. Het is nu voor het eerst dat die naam bevestigd wordt.

Nokia Lumia wordt Microsoft Lumia

Wie een Windows Phone-toestel heeft zal het wel opgevallen zijn dat veel Nokia-apps van naam veranderd zijn. Nokia Glam Me heeft nu Lumia Selfie, de Nokia Creative Studio is nu Lumia Creative Studio en ga zo maar door. Dat heeft allemaal te maken met het verdwijnen van de Nokia-merknaam. Eerder was er nog veel onduidelijkheid over de naamgeving die Microsoft zou gaan gebruiken voor de Lumia’s maar nu heeft Microsoft aan The Verge bevestigd dat het ‘Microsoft Lumia’ wordt.

Wanneer de nieuwe naam officieel in gebruik genomen gaat worden is nog niet duidelijk maar het kan zomaar eens zijn dat de eerstvolgende Lumia geen Nokia meer op de behuizing heeft staan. Grote kans dus dat de Lumia 830 en Lumia 735 de laatste Nokia’s zijn de komende jaren uit zullen gaan komen.

De komende weken zullen verschillende divisies die nu nog de Nokia-naam voeren omgedoopt worden naar Microsoft Lumia. De eerste divisie die de wijziging door gaat voeren is Nokia France. Zij zullen Microsoft Lumia voor Facebook, Twitter en andere social media gaan gebruiken. Op de Facebook-pagina van Nokia France staat het volgende: “De komende dagen zul je een berichtje ontvangen van Facebook over de nieuwe benaming van deze pagina. We staan op het punt ‘Microsoft Lumia’ te worden! Nog even geduld want je zult binnenkort meer weten ;)” Ook op de Facebook-pagina’s van onder andere Nokia Nederland, Nokia Deutschland, Nokia UK en Nokia US staat hetzelfde bericht.

Hoe zal een Microsoft Lumia er uit gaan zien?

Hoe zal een Microsoft Lumia er uit gaan zien?

Nokia zelf blijft overigens gewoon bestaan als een los bedrijf en richt zich op software en accessoires.

Bron: The Verge


Tags: , , , , ,