Gerucht: HTC verkoopt mogelijk minder One M9’s dan verwacht

HTC verkoopt minder One M9’s dan ze in eerste instantie verwacht hadden. Er worden momenteel dan ook minder onderdelen besteld door HTC. Het is ook opvallend dat HTC zelf opvallend stil is rondom de One M9.

HTC-One-M9-Plus-persfotoDe HTC One M9 kwam uit in maart en inmiddels is de telefoon dus zo’n twee maanden te verkrijgen. Twee maanden moet ook meer dan genoeg zijn voor HTC om wat leuke verkoopcijfers te tonen zoals andere merken dat bij hun topmodellen ook wel eens doen. Toch is het akelig stil rondom de HTC One M9 waardoor het vermoeden bestaat dat de One M9 het niet heel goed doet.

Daar komt nog eens bij dat bronnen zegt dat HTC het aantal bestellingen met 30 procent teruggebracht heeft. Diezelfde bronnen claimen ook dat de verkopen van de HTC One M9 ‘vlak’ zijn, wat betekent dat er weinig beweging in zit. De One M9 zou teveel lijken op zijn voorganger en te weinig vernieuwende features bevatten ten opzichte van de concurrentie.

HTC heeft het overigens niet alleen in het topsegment moeilijk. Chinese fabrikanten als Xiaomi, Huawei, Lenovo en Oppo hebben namelijk hun pijlen gericht op het middensegment waardoor het lastiger is voor HTC om daar toestellen te verkopen. De Chinese merken kunnen vaak meer leveren voor minder waardoor het wat lastiger is om daar mee te concurreren.

Als de geruchten kloppen dan gaat het na een tijdje van positieve berichten weer niet zo heel lekker met HTC. Er is echter nog niks officieel bevestigd door HTC maar de geruchten klinken op zich wel logisch.

Bron: Digitimes


Tags: , ,