BlackBerry Priv komt in november uit voor 799 euro

Studentmobiel heeft sinds deze week acties online staan van de BlackBerry Priv. De telefoon zou vanaf eind november verkrijgbaar zijn en een prijskaartje van €799 euro hebben.

BlackBerry-PrivDe BlackBerry Priv is de eerste Android-smartphone van BlackBerry en is voorzien van de nieuwste hardware én een fysiek toetsenbord. BlackBerry zelf had eerder al gemeld dat de Priv later dit jaar te koop zal zijn maar specifieke details voor Nederland waren er nog niet. Als we Studentmobiel mogen geloven dan komt de Priv in de laatste week van november uit voor een prijs van €799 euro. In hoeverre dit klopt is zonder bevestiging van BlackBerry zelf moeilijk te zeggen.

Eerder gaven we al aan dat we een prijs tussen de 600 en 700 euro zouden verwachten vanwege de specificaties van de Priv. Met een prijskaartje van 799 euro zou het echter wel eens lastig kunnen worden om van de Priv een succes te maken. Voor 100 euro minder heb je bijvoorbeeld al de Galaxy S6 Edge Plus of iPhone 6S 64GB. BlackBerry begeeft zich dus in een segment van de markt waar de concurrentie moordend is.

De Priv heeft zeer goede hardware aan boord

Zoals gezegd heeft de BlackBerry Priv de nieuwste hardware aan boord: een 5,4 inch-scherm met gebogen raden en een resolutie van 2560×1440 pixels, een Snapdragon 808-chipset, 3GB werkgeheugen en 32Gb opslag (uitbreidbaar). Achterop zit een 18-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en voorop zit een 2-megapixelcamera. En wanneer je het scherm naar boven schuift komt er een fysiek toetsenbord tevoorschijn. Hierdoor zou je verwachten dat de Priv een enorm dikke telefoon is maar met een dikte van 9,4mm valt dat nog heel erg mee.


Tags: , , ,